Trupă de teatru pentru copii, la Roman

Dimensiune text

Cei mai implicați și talentați s-au dovedit elevii școlilor din Cordun și „Mihai Eminescu”, din Roman. Ideea de a forma o trupă aparține directorului Casei de Cultură din Roman, susținut de profesorul de religie Alexandru Lezeu. Georgeta Diaconu coordonează de zece ani trupa de teatru a școlii pe care o conduce.

 

Foto: Trupa de teatru a Școlii Cordun 

 

De zece ani, Georgeta Diaconu, director al Școlii Cordun se ocupă și de teatrul școlii. Cu o mică scenetă și costume create de părinți, profesoara crează o lume. „Cu zece ani în urmă, m-am gândit la un proiect școlar. Nu am știut atunci că teatrul ar putea să atragă copiii ca un magnet„, spune Georgeta Diaconu.

După succesul primei reprezentații, trupa de teatru a școlii, reînnoită în fiecare an, a încântat dascălii și părinții la toate manifestările artistice desfășurate cu diverse ocazii. „Vrem să punem în scenă, pentru activitățile lunii martie, un spectacol de commedia dell arte, cu măști de carnaval venețiene„, spune coordonatoarea trupei.

De doi ani, adaptarea pieselor de teatru este făcută și cu sprijinul profesorului de relige Alexandru Lezeu. „Tânărul este absolvent de Teologie. Am avut surpriza să văd că se implică în activitățile școlii, nu pentru a îndeplini mecanic o sarcină de serviciu, ci pentru că este pasionat de acest domeniu„, apreciază Georgeta Diaconu, director al Școlii Cordun.

 

Absolvent de Teologie, pasionat de teatru

 

Alexandru Lezeu a intrat de doi ani în sistemul de învățământ. Predă religie la Școala „Mihai Eminescu” din Roman și la Școala Cordun. „Fac parte, de aproape doi ani, din trupa de teatru a municipiului Roman, coordonată de regizorul Radu Vătavu. Este o înnobilare și o încântare pentru mine să joc alături de oameni cu o bogată experiență în acest domeniu. Facem demersuri, împreună cu directorul Casei de Cultură, pentru a forma, la nivelul trupei de teatru, o secție pentru copii, întrucât în școlile noastre există mulți elevi talentați și dornici de a menține flacăra eternă a scenei teatrale. Ca profesor, consider de bun augur implicarea elevilor noștri în activități care îi ajută să-și nuanțeze vocabularul printr-o exprimare corectă, să-și înfrângă temerile și să-și cunoască adevăratele limite. Sunt încântat că trupa de teatru a Școlii Cordun, înființată și coordonată de doamna Georgeta Diaconu, s-a remarcat ori de câte ori a fost prezentă la evenimente„, a spus profesorul Alexandru Lezeu.

Cea mai recentă participare a trupei de teatru a Școlii Cordun a fost la Zilele Școlii „Mihai Eminescu” din Roman, unitate școlară care menține proaspătă trupa „Gong”, recunoscută pentru spectacolele pe care le prezintă în Roman și în țară.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Actor 7 ani

  Doamna ziarista, scrieti conform cu realitatea.La „Zilele Scolii V. Alecsandri” nu a participat Scoala Cordun.E bine sa fim corecti.

 • Avochitei Madalina 7 ani

  O idee minunată!Am făcut și eu parte din trupa de teatru a Școlii Cordun.Mi-ar fi placut ca acest proiect să fi luat amploare cu mai mult timp în urmă,dar e bine și acum,măcar vor fi elevi care se vor bucura de acest privilegiu.

 • Rares 7 ani

  Felicitari domnului profesor Lezeu!Mi-a fost profesor si este un foarte bun pedagog si un talentat actor.Succes in urmatoarele proiecte!

 • adina pintilie 7 ani

  Felicitari domnului profesor Lezeu! Mi-a fost elev! Serios, respectuos, muncitor!