Trufe în valoare de 8.500 de lei, confiscate de polițiștii romașcani

Trufe în valoare de 8.500 de lei, confiscate de polițiștii romașcani

Dimensiune text

 

Miercuri, 4 septembrie, polițiștii Biroului Rutier Roman au acționat pe linia protejării fondului forestier naţional. Astfel, polițiștii au depistat pe DJ 207C, în afara localității Cotu Vameș, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din Bârgăuani, în interiorul căruia se afla cantitatea de 58 de kilograme de trufe.

„Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că acesta a recoltat trufele din fondul forestier, fără a deține autorizație. Întreaga cantitate de trufe, în valoare de 8.500 de lei, a fost ridicată, în vederea confiscării, şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Roman. Cel în cauză fost sancţionat cu amendă de 2.000 de lei, conform art. 17, lit. c din Legea nr. 171/2010 R”, informează IPJ Neamț.

Mai multe persoane au fost depistate în flagrant de polițiști și de silvicultori culegând trufe în mod ilegal din păduri din zona județului Neamț, în ultimii ani, cei mai mulți din comuna Oniceni, care foloseau pentru depistarea trufelor câini dresaţi din rasa Lagotto Romangnolo, iar asupra acestora au fost descoperite mai multe kilograme de trufe negre. Acestora li s-au aplicat amenzi contravenționale, deoarece dreptul de recoltare a trufelor din pădurile județului a fost concesionat de Direcția Silvică Neamț unui operator privat (detalii în Ziarul de Roman la acest link).

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0