Prima paginăSocial

Trotuare și spații verzi moderne în zona bulevardului Republicii

Trotuare și spații verzi moderne în zona bulevardului Republicii

Dimensiune text

 

 

Anul viitor, zona bulevardului Republicii va avea o nouă imagine, administrația publică locală intenționând să amenajeze spațiile verzi și să reabiliteze integral trotuarele. Proiectul este creionat asemănător celui din zona Smirodava – Bogdan Dragoș, realizat în urmă cu mai bine de opt ani. Banii pentru reamenajarea zonei bulevardului Republicii vor proveni din împrumutul bancar contractat de municipalitate și care se vor putea cheltui începând cu anul viitor. O primă întâlnire cu reprezentanții locatarilor din zonă a avut loc săptămâna trecută.

„Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții celor opt asociații de proprietari ce administrează zona bulevardului Republicii, pentru a le aduce la cunoștință detaliile asupra proiectului la care lucrăm pentru amenajarea peisagistică a zonei. Este vorba de lucrări de reabilitare a zonelor verzi delimitate de străzile Smirodava, C.A. Rosetti, Mihai Eminescu și bulevardul Republicii, pe o suprafață de circa 7,8 hectare. Va fi defrișată vegetația îmbătrânită, va fi gazonat spațiul verde și se vor planta arbori ornamentali. Se vor amenaja locuri de parcare de reședință, se vor asfalta aleile la intrările în bloc și trotuarele vor fi modernizate cu pavele. Vorbim de o investiție care va schimba în totalitate modul în care arată zona, oferind un confort sporit locuitorilor. Treptat, fie pe fonduri europene, fie pe un efort al bugetului local, vom investi în toate cartierele, pentru a avea condiții cât mai bune și trai și să ne mândrim și mai mult cu orașul nostru”, a precizat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Conform listei cu obiectivele de investiţii ce se vor finanţa din împrumut, valoarea estimată a lucrării este de 872.306,40 lei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0