Tripticul de Cehov, primul spectacol din 2016

Romaşcanii sunt invitaţi luni, 11 ianuarie, la Cercul Militar din oraş. Actorii amatori ai Teatrului Municipal din Roman vor prezenta publicului tripticul de Cehov – „Ursul”, „Cerere în căsătorie” şi „Despre efectul dăunător al tutunului” -, sub bagheta regizorului Radu Vătavu, coordonatorul trupei de teatru. „Este vorba despre un spectacol în trei acte, cu o durată de o oră şi 50 de minute”, a precizat Radu Vătavu, regizorul spectacolului şi coordonatorul Teatrului Municipal Roman.

Pe scenă vor evolua: Liviu Cojocărescu, Ioana Cojocărescu, Gheorghe Iancu, Mariana Levărdă, Alexandru Lezeu, Luminiţa Mera, Daniela Peţenchi şi Radu Vătavu.

„Ursul” este o comedie într-un act, care ne prezintă povestea unei văduve, aparent foarte serioasă şi consecventă în principiile ei, care, deşi îşi jeleşte soţul cu patimă, se îndrăgosteşte de primul bărbat care îi trece pragul. Acesta se nimereşte a fi locotenentul în retragere şi moşierul Smirnov. Acesta a venit pentru a reclama o datorie veche pe care răposatul ei soţ a uitat să o mai plătească. În ciuda tăriei lui de caracter, cade, la rândul lui, în plasa tinerei văduve. „Cerere în căsătorie” este o farsă spumoasă despre oamenii singuri care nu şi-au găsit jumătatea, oameni confuzi, care nu-şi mai găsesc locul şi echilibrul. Singura lor dorinţă este de a-şi trăi viaţa alături de cineva, de a se implica emoţional într-o relaţie, dar piedica în calea fericirii lor este însăşi natura lor, felul lor de a fi. „Despre efectul dăunător al tutunului” este un monolog al frustrării şi neputinţei. Spectatorii vor avea în faţă un personaj tragicomic, soţul-momâie, incapabil de a face faţă tiraniei exercitate de soţie.

Spectacolul va avea loc la ora 18.00. Intrarea este liberă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0