Triplă sărbătoare în Parohia „Inima Neprihănită a Mariei”

În următoarele săptămâni, în Parohia romano-catolică „Inima Neprihănită a Mariei” din Roman vor avea loc trei evenimente deosebite, atât pentru comunitate, cât şi pentru preoţii parohiei.

 

Mai întâi, sâmbătă, 28 iunie, se sărbătoreşte hramul bisericii. Mii de credincioşi, din Roman şi din parohiile catolice din satele învecinate, împreună cu 40 de preoţi şi numeroşi invitaţi speciali, sunt aşteptaţi la liturghia solemnă a hramului, care se va celebra începând cu ora 11.00. Duminica următoare, pe 6 iulie, în parohie va avea loc Administrarea Sfântului Mir, eveniment la care este aşteptat unul dintre episcopii Diecezei de Iaşi. Apoi, pe 13 iulie, cel mai nou preot din parohie, Bogdan Avădăni, în vârstă de 27 de ani, care a fost sfinţit pe 24 iunie, va celebra prima sfântă liturghie în comunitatea natală.

„Inima Neprihănită a Mariei” a fost cea de-a doua parohie romano-catolică înfiinţată în Roman, după „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în 1995, dar sfinţirea bisericii şi consacrarea altarului au avut loc pe 5 iunie 2011. Atunci, liturghia de sfinţire a fost oficiată de Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, fiind prezent şi Preasfinţitul Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti. În altarul bisericii au fost aşezate relicve ale fericitului Ieremia Valahul şi ale sfântului Leonardo Murialdo.


COMENTARII

WORDPRESS: 0