Prima paginăActualitate

Trimiși în judecată pentru trafic de droguri

Dimensiune text

Doi tineri din Roman, care au fost prinși când încercau să vândă un kilogram de cannabis, chiar în ziua de Crăciun, au fost trimiși în judecată.

 

 

Drogurile au fost aduse din Spania, în ajunul Crăciunului. Andrei Maxim și Virgil Campău, ambii în vârstă de 23 de ani, din municipiul Roman, au fost prinși în flagrant când încercau să vândă drogurile. Cei doi aveau asupra lor un kilogram de cannabis destinat comercializării, iar anchetatorii au stabilit că tinerii au procurat drogurile din Spania și că, la data de 24 decembrie, le-au introdus în țară, disimulate în articole de îmbrăcăminte aflate în bagaje.

În urma extinderii cercetărilor au rezultat indicii că Virgil Campău a mai introdus în țară, pe parcursul anului 2012, 600 de comprimate Ecstasy (MDA) pe care le-a distribuit în județul Neamț. Despre Andrei Maxim, anchetatorii au aflat că își amanetase autoturismul și alte bunuri, iar cu banii respectivi au fost cumpărate drogurile.

Cei doi suspecți au fost reținuți de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu.

Începând cu data de 26 decembrie 2012, cei doi suspecți se află în stare de arest preventiv, iar miercuri au fost trimiși în judecată. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 17 aprilie. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi tineri riscă să fie condamnați la ani grei de închisoare. Conform legii, „introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi. Dacă faptele privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi”.COMENTARII

WORDPRESS: 0