Trenurile au întârzieri din cauza căldurii

Dimensiune text

Când afară sunt peste 35 de grade la umbră, temperaturile în şinele de cale ferată depăşesc 50 de grade Celsius, motiv pentru care trenurile circulă cu viteză mai mică şi au întârzieri.

 

Compania naţională a Căilor Ferate Române (CFR) anunţă populaţia că, în perioadele în care se înregistrează temperaturi foarte ridicate, trenurile pot avea întârzieri, din cauza restricţiilor de viteză. „În perioada caniculară sunt introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor. În aceste zile, începând cu ora 11.30, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători se reduce cu 10-50 kilometri/oră faţă de viteza normală, pe anumite secţii de cale ferată. Această măsură este necesară pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat al CFR.
Reducerea vitezei de circulaţie va atrage după sine întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute în cazul fiecărui tren. „În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub avertizarea de de caniculă a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute. Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, la nivel european”, spun reprezentanţii CFR.

Săptămâna aceasta, mai multe trenuri care au trecut prin gara Roman au avut întârzieri din cauza căldurii, unul dintre ele fiind trenul regio Iaşi – Bacău – Adjud, care a ajuns la Roman cu 50 de minute mai târziu faţă de ora stabilită.

În perioada de caniculă, temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade Celsius, iar din cauza vitezei trenurilor şinele se pot deforma. Restricţiile de circulaţie sunt impuse pentru a preveni astfel de situaţii.COMENTARII

WORDPRESS: 0