Trenul Inter Regio 1755 Suceava – București va opri și în Gara Roman

Trenul Inter Regio 1755 Suceava – București va opri și în Gara Roman

 

Deputatul Laurențiu Leoreanu spune că a reușit, prin activitatea sa din Camera Deputaților, să modifice traseul trenului Inter Regio 1755 Suceava – București, în așa fel încât garnitura să oprească și în Gara Roman. Trenul respectiv este similar cu fostele Intercity, care au o viteză de croazieră mai mare, astfel încât călătorii ajung mai repede la destinație.

„În urmă cu ceva timp, aşa după cum bine ştiţi, am lansat o serie de interpelări către Ministerul Transporturilor, chiar şi de la tribuna Camerei Deputaţilor, în ceea ce priveşte necesitatea ca municipiul Roman, alături de localităţile limitrofe, să fie deservit de trenul Inter Regio 1755, care circula pe ruta Suceava – Bucureşti, dar nu oprea şi în staţia din Roman, fiind de altfel cel mai eficient tren, atât din punct de vedere al timpului parcurs între distanţe, cât şi ca ore de circulaţie. IR 1755 opreşte de-acum şi la Roman, cu plecare din Bucureşti la ora 17:05 şi staţionare în Roman la ora 22:04, iar cu plecare din Roman la ora 06:32, ajunge în Bucureşti la ora 11:31”, a anunțat deputatul pe pagina sa de socializare.

În luna februarie 2017, deputatul liberal Laurențiu Leoreanu și omologul său de la USR – Iulian Bulai au mers împreună cu trenul de la București la Roman, ultimul postând pe Facebook, la acel moment, următorul mesaj: „Spre dezamăgirea noastră, trenul nu oprea şi la Roman, ci doar în orașele mult mai mari. Împreună cu domnul deputat Leoreanu, am coborât la Bacău. I-am propus să ne interesăm despre cum am putea să procedăm ca trenul IR București – Suceava să se oprească şi în Roman. Astăzi m-am întâlnit cu colegul deputat pe holurile Parlamentului şi mi-a spus că a făcut în această direcție o interpelare Ministerului Transportului. Excelent, domnule Leoreanu! Aşteptăm răspunsul interpelării. Zona Romanului reprezintă cea mai populată zonă din județul Neamţ şi totuşi trenul IR nu oprește aici”.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0