Prima paginăSanatate

Trend crescător de infecții COVID-19 în Neamț, după 1 august

Trend crescător de infecții COVID-19 în Neamț, după 1 august

Dimensiune text

 

În județul Neamț, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infecție cu coronavirusul COVID-19, din care 70 de decese, arată un raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț privind infecțiile din județ la data de 14 august.

În județul Neamț au fost testate 10.515 persoane, în total fiind prelucrate 25.332 de teste. Începând cu data de 1 august, s-a înregistrat un constant trend crescător de cazuri noi, totalizând 359 de cazuri. 22% din cazurile noi înregistrate după 1 august sunt din municipiul Piatra Neamț, 12% din Roman, 12% din Tîrgu Neamț, iar 3% din Roznov. Alte 9% din cazuri au fost înregistrate în comunele Bălțătești și Vânători-Neamț.

Conform DSP Neamț, în această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate. Astfel, în Căminul pentru persoane vârstnice Roznov a fost depistat un focar în data de 30 iulie. În urma testării personalului și beneficiarilor au fost depistați COVID-19 pozitivi zece salariați și 41 de rezidenți. Toate persoanele au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. În această perioadă centrul a fost închis. Au fost înregistrate cinci decese în rândul beneficiarilor.

La Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost depistat, în data de 13 august, un focar COVID-19, fiind infectați doi medici și o infirmieră.

„La Mediss Center Tîrgu Neamț au fost depistați patru pacienți COVID-19 pozitivi. Persoanele au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, fiind înregistrat un deces. La Nefromed Dialysis Centers Piatra Neamț au fost înregistrate 19 cazuri de pacienți COVID-19 pozitivi. Persoanele au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Au fost testați toți pacienții și sunt așteptate rezultatele”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

În prezent, 300 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în cele două spitale suport COVID-19 din județul Neamț. Șapte persoane sunt internate la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). În Spitalul Județean sunt internați 51 de suspecți. Din spitalele din județul Neamț au fost externate 1.019 persoane. Până în prezent, DSP Neamț a eliberat 1.253 de decizii de carantinare și 195 de decizii de prelungire a izolării.

„Direcția de Sănătate Publică Neamț continuă activitățile specifice de supraveghere a infecției cu COVID-19, conform metodologiei: monitorizarea centrelor rezidențiale, anchetele epidemiologice cu depistarea și carantinarea contacților direcți, izolarea persoanelor depistate pozitive și activități de control”, mai arată comunicatul DSP Neamț, semnat de directorul instituției, Radu Firăstrău.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0