Prima paginăInedit

Trei zile de sărbătoare la Hanu Ancuţei

Dimensiune text

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, la Hanu Ancuţei s-au sărbătorit „Zilele lui Sadoveanu”. Au avut loc manifestări ştiinţifice, expoziţii culinare, spectacole de muzică, dar şi o demonstraţie de gătit în aer liber, care a atras foarte mulţi vizitatori.

Timp de trei zile, Mihail Sadoveanu a fost omagiat la Hanu Ancuţei, în cadrul manifestărilor pregătite cu ocazia „Zilelor lui Sadoveanu”.

hanu 02Vineri, 31 octombrie, evocarea personalităţii lui Mihail Sadoveanu a fost făcută de către oameni de cultură din Neamţ. În acelaşi timp, a fost organizată o expoziţie culinară cu vânzare de produse tradiţionale româneşti, ca în poveştile lui Sadoveanu, împreună cu o degustare de vin, care au atras foarte mulţi vizitatori dornici să guste din preparatele atrăgătoare. Invitaţii speciali ai zilei au fost taraful condus de Cornel Mirea, acompaniat de Cornel Panţâru, precum şi maestrul la ţambal Marius Mihalache.

În cea de-a doua zi a evenimentului, iubitorii literaturii marelui scriitor prezenți la Hanu Ancuţei au vizionat un film documentar despre Mihail Sadoveanu şi despre Hanu Ancuţei, apoi au putut savura un meniu Gourmet la preţul de numai 99 de lei. Pentru a întreţine atmosfera au fost invitaţi, din nou, taraful condus de Cornel Mirea, acompaniat de Cornel Panţâru şi maestrul la ţambal Marius Mihalache. Invitatul special a fost cunoscuta cântăreaţă de jazz Maria Răducanu, care a interpretat melodiile cele mai îndrăgite din repertoriul Mariei Tănase. A fost un spectacol cu adevărat deosebit, la care au participat peste 300 de persoane, care au umplut hanul la capacitate maximă.

Duminică, 2 noiembrie, în ultima zi a evenimentului, a fost organizată o demonstraţie de artă culinară în aer liber, la care s-a gătit viţel la proţap. Persoanele prezente au putut urmări mai multe reprezentaţii de dansuri populare. Responsabili cu voia bună au fost membrii Fanfarei de la 10 Prăjini, care, la scurt timp după ce au început să cânte, au reuşit să ridice mesenii la dans.

COMENTARII

WORDPRESS: 0