Prima paginăSocial

Trei nemțeni, finaliști la Gala Excelenței în Asistență Socială

Trei nemțeni, finaliști la Gala Excelenței în Asistență Socială

Dimensiune text

 

 

Trei asistenți sociali din județul Neamț au ajuns în finala națională a Galei Excelenței, fiecare dintre ei având șanse reale de a fi laureatul secțiunii la care a candidat. A cincea ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială a ajuns în etapa jurizării, perioada votului on-line încheindu-se la începutul acestei săptămâni, informează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț.

Din Neamț, au reușit să adune un număr suficient de mare de voturi care să îi propulseze în finală asistenții sociali Anca Diana Aileni, angajată a Serviciului de Evaluare Complexă Persoane cu Handicap din cadrul DGASPC, Ion Meza, de la Centrul de Reabilitare și Recuperare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni din subordinea DGASPC, și Laura Iuliana Ciudin Cucoș, din cadrul Fundației Motivation România. Premiile fiecărei categorii vor fi decernate în seara zilei de 20 martie, la Ateneul Român, când va avea loc Gala Excelenței în Asistență Socială.

Județul Neamț a avut nominalizați la toate cele 18 categorii de premii, dar selecția finaliștilor a fost făcută în funcție de numărul voturilor acordate online. Dintre nominalizații județului Neamț au făcut parte și Sorina Monac, directorul Direcției de Asistență Socială Roman (clasată pe locul al șaptelea după votul online la secțiunea Asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare) și Gianina Chirurgu, coordonatorul Centrului permanent pentru persoane vârstnice „Casa Bunicilor” din municipiul Roman (clasată pe locul al nouălea după votul online la secțiunea Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijirii la domiciliu).

„Sunt mândră de toți asistenții sociali nominalizați la diverse categorii și sunt recunoscătoare tuturor celor care prin activitatea lor au promovat profesia de asistent social. Sunt adevărați profesioniști, iar desemnarea lor în elita asistenței sociale din România ne onorează și, totodată, face cinste județului. Sper din tot sufletul ca unul dintre cei trei finaliști să aducă premiul în Neamț, dar indiferent de ce ne va rezerva viitorul, îi felicit pe toți nominalizații și le doresc să își continue activitatea cu aceeași pasiune și același profesionalism“, a afirmat Mirela Negruș, președintele Sucursalei Neamț a Colegiului Asistenților Sociali din România.

Gala Excelenței este organizată pentru al cincilea an consecutiv de Colegiul Național al Asistenților Sociali și își propune să celebreze și să promoveze această profesie dar, totodată, să elogieze cei mai buni profesioniști din domeniu.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0