Trei nemțeni au primit certificate de detectivi

Dimensiune text

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț a organizat, pe data de 1 iunie, examen pentru atestarea calității de detectiv particular.

 

La acest examen s-au înscris trei persoane din județ, printre care o femeie și un fost polițist din Piatra Neamț. Toți trei au obținut atestarea calității de detectiv particular fără probleme.

Legea prevede că poate dobîndi calitatea de detectiv particular persoana care îndeplinește următoarele condiții: să aibă cetățenia română sau cetățenia unuia dintre statele membre al Uniunii Europene ori ale Spațiului Economic European; să aibă cel puțin studii medii și să fie absolventă a unei școli postliceale de detectivi sau să fi avut funcția de polițist ori lucrător în cadrul unor instituții publice cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice sau siguranței naționale, ori să fi absolvit o instituție de învățămînt superior; să fie aptă din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnată pentru infracțiuni săvîrșite cu intenție; să nu desfășoare o activitate care implică exercițiul autorității publice; să fi obținut avizul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și să fi promovat examenul de atestare a calității de detectiv particular, ori să dețină un certificat de calificare în această profesie sau un atestat similar eliberat în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European.

Pînă la examenul de la începutul lunii, în județul Neamț existau 40 de detectivi particulari atestați de către Inspectoratul Județean de Poliție.COMENTARII

WORDPRESS: 0