Trei ani și jumătate la școala de corecție pentru că şi-a omorât bunica

Dimensiune text

Cel care a zdrobit-o în bătaie era minor la data comiterii faptei.

Un tânăr din Pânceşti a fost condamnat să stea într-un centru de detenţie pentru trei ani şi jumătate, după ce şi-a omorât bunica în bătaie. Fapta pentru care a fost condamnat Costel Traian Zamfir a avut loc la începutul lunii aprilie, moment la care tânărul încă nu era major. Autorul, cei trei fraţi ai lui şi părinţii lor locuiau la Ciurea, în casa bunicii lui Traian. Familia era în atenţia administraţiei locale din comuna Pânceşti, din cauză că părinţii nu lucrau nicăieri. Traian este cel mai mare dintre fraţi. Nu i-a plăcut şcoala şi a legat-o de gard prin clasa a şasea. Muncea cu ziua prin sat şi începuse să calce pe urmele părinţilor, trecând din ce în ce mai des pe la crâşmele din sat. Bea pe banii lui, dar şi pe banii bunicii, care rămânea, adesea, fără pensie din cauza fiicei, a ginerelui şi a nepoţilor.

În seara fatidică, tânărul s-a întors acasă de la muncă. Era deja băut, dar nu îi era suficient şi i-a mai cerut bunicii alţi bani pentru un drum la crâşmă. Femeia s-a împotrivit, iar acest lucru a costat-o viaţa. Traian s-a năpustit asupra ei cu pumnii şi cu picioarele, lovind-o cu furie oarbă. Bătrâna a încercat să se apere, s-a ridicat sub ploaia de pumni, dar, apoi, a căzut din nou. A fost găsită fără suflare, de tatăl lui Traian, ginerele femeii fiind cel care a sunat, la câteva ore de la tragedie, la numărul de urgenţă.

Între timp, agresorul era de negăsit, deoarece fugise de acasă. Poliţiştii l-au căutat toată noaptea şi l-au găsit abia a doua zi dimineaţă, pe un câmp din apropierea satului Ciurea. Când a văzut oamenii legii, Traian a încercat să fugă, dar a fost prins la scurt timp. La autopsia trupului bătrânei, medicii legişti au găsit numeroase leziuni ale organelor interne, fracturi costale şi traumatisme, semn că loviturile au fost de o agresivitate ieşită din comun.COMENTARII

WORDPRESS: 0