Prima paginăSanatate

Tratamentul entorselor fără aplicarea ghipsului

Tratamentul entorselor fără aplicarea ghipsului

Dimensiune text

 

kineto 10Zilnic, în România, aproximativ 2.000 de persoane acuză dureri provocate în urma unei entorse. Specialistul kinetoterpeut Andreea Broască, ne explică astăzi nu doar cum să tratăm aceste accidentări, ci şi cum le putem preveni.

„Entorsa este o afecţiune a gleznei frecvent întâlnită, fiind dobândită în urma practicării diverselor sporturi şi activităţi fizice, dar şi atunci când mergem pe o suprafaţă denivelată şi călcăm strâmb. Entorsele de gleznă apar atunci când ligamentele gleznei sunt slăbite şi permit depăşirea limitei normale din punct de vedere biomecanic.

Pentru a preveni apariţia entorselor, se recomandă menţinerea tonusului muscular, dar şi a mobilităţii articulare, prin exerciţii de stabilitate şi echilibru. Încălzirea înainte de orice activitate fizică reprezintă partea cea mai importantă pentru prevenirea accidentărilor. Purtarea încălţămintei adecvate, dar şi atenţia sporită la tipul de suprafaţă pe care vă desfăşuraţi activităţile fizice de orice fel contribuie şi ele în procesul de prevenţie.

În cazul în care se produce o accidentare de tip entorsă la nivelul gleznei, este recomandat repausul, aplicarea de gheaţă pe zona afectată, tratamentul cu benzi Kinesio Taping pentru a reduce edemul (umflătura gleznei) şi tratamentul cu LASER care stimulează creşterea fluxului sanguin, pentru a reduce durerea şi pentru a grăbi procesul de vindecare a ţesuturilor deteriorate. Ultima etapă a procesului de vindecare o reprezintă gimnastica medicală, atribuită în scopul întăririi ligamentelor.”

Andreea Broască, specialist kinetoterapeut NeoKINETIC (str. Cuza Vodă, bl. 6A, Roman, Neamţ, tel. 0333 108 388)
Studii: Kinetoterapie în afecţiunile aparatului locomotor (Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, promoţia 2014)
Kinetoterapie şi motricitate specială (Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi, promoţia 2012)

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0