Tratament balnear pentru 295 de nemțeni, la finalul lunii septembrie

Tratament balnear pentru 295 de nemțeni, la finalul lunii septembrie

Dimensiune text

 

În perioada 28-30 septembrie, vor pleca la tratament balnear 295 de persoane, pensionari și asigurați, din județul Neamț. Aceasta este a 14-a serie de tratament balnear din anul 2017, repartiția biletelor fiind realizată prin alocare automată, pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, informează Casa Județeană de Pensii Neamț.

Se asigură tratament balnear atât în staţiunile în care Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) deține în proprietate structuri de cazare, cât și în alte societăţi comerciale cu care CNPP a încheiat contracte (Sovata, Buziaș, Covasna, Slănic Moldova, Mangalia, Căciulata, Felix, Herculane, Olănești, Amara, Băile Govora, Bălțătești, Căciulata, Vatra Dornei, Neptun, 1 Mai, Eforie Nord, Lacul Sărat, Eforie Sud, Târgu Ocna, Nicolina, Sarara Monteoru, Pucioasa, Tușnad, Techirgiol), beneficiarii fiind înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament.

„Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă. Lista cererilor aprobate este afișată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției www.pensiineamt.ro/bilete de tratament”, informează un comunicat al Casei Județene de Pensii Neamț.

De la începutul anului și până la această dată, la Casa Județeană de Pensii Neamț sunt înregistrate 7.605 cereri pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, fiind valorificate 3.134 de bilete de tratament pentru primele 13 serii.

Potrivit Ordinului Președintelui CNPP nr. 129/07.03.2017, pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. Cererea de acordarea se completează numai pe formularul aprobat – Anexa nr.2 la Ordinul 129/07.03.2017.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0