Transportatorii de persoane nu respectă legea

Transportatorii de persoane nu respectă legea

 

controale politie transportatori 2În perioada 11 – 17 iulie, poliţiştii rutieri au acţionat, în sistem integrat, pe linia verificării legalităţii activităţii de transport public de persoane şi pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate aceste vehicule.

Astfel, circa 43 de poliţişti au acţionat zilnic pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane efectuat prin curse regulate şi ocazionale, activităţi ce au fost desfăşurate împreună cu lucrătorii de poliţie din mediul rural pe raza întregului judeţ.

„În urma activităţilor desfăşurate, 804 de autovehicule au fost controlate în trafic, fiind aplicate 257 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 48 pentru încălcarea prevederilor HG 69/2012 privind transportul public de persoane, trei la OG 37/ 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar restul la alte abateri săvârşite la regimul rutier. Ca măsuri complementare aplicate, a fost reţinut un certificat de înmatriculare pentru lipsa RCA”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

În această săptămână, acţiunile vor continua, în principal, pe cauzele generatoare de accidente la nivelul judeţului.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0