Prima paginăActualitate

Transportatori de persoane și de mărfuri, sancționați de polițiști

Transportatori de persoane și de mărfuri, sancționați de polițiști

Dimensiune text

Poliţiştii rutieri din judeţul Neamț au verificat, săptămâna trecută, 247 de autovehicule destinate transportului de persoane şi marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale. Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a șapte zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), informează IPJ Neamț.

În perioada 8-14 februarie, poliţiştii rutieri din judeţul Neamț au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Au fost verificate 138 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 68 de conducători auto, din care șase pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 33 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, doi pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule și trei pentru lipsa unor documente ale vehiculului.

De asemenea, polițiștii au depistat o persoană care conducea un vehicul sub influența alcoolului, iar alte două persoane au fost sancționate pentru fraudarea aparatului tahograf, în vederea alterării înregistrării timpilor de conducere și de odihnă. Restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 109 autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru neregulile constatate, 36 dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional. Șapte dintre sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale, una pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, una pentru lipsa unor documente ale conducătorului auto, trei pentru lipsa unor documente ale vehiculului, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0