Transport gratuit pentru romașcanii care doresc să se roage la moaștele Sfintei Parascheva

Transport gratuit pentru romașcanii care doresc să se roage la moaștele Sfintei Parascheva

 

 

Romașcanii care doresc să meargă la Iași să se roage la moaștele Sfintei Parascheva, sărbătorită pe 14 octombrie, pot beneficia de transport gratuit. A devenit o tradiție pentru ca administrația locală să pună la dispoziția credincioșilor mașini care să le faciliteze acestora transportul până la Iași, înscrierile urmând să se facă până pe data de 10 octombrie.

„Ca în fiecare an, Primăria municipiului Roman asigură transport gratuit romașcanilor care doresc să meargă să se roage la moaștele Sfintei Parascheva, sărbătorită pe 14 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Persoanele care doresc să participe la eveniment sunt rugate să se înscrie, până pe 10 octombrie, ora 10.00, la Serviciul Evenimente din cadrul Primăriei municipiului Roman, la adresa de e-mail: evenimente@primariaroman.ro sau la numărul de telefon 0233.208.621. Primăria municipiului Roman va asigura gratuit transportul dus-întors de la Roman la Iași. Precizăm faptul că Primăria Roman nu va suporta niciun cost al deplasării, ci acesta va fi asigurat de transportatorii care vor să ofere acest sprijin cetățenilor care nu au posibilitatea de a ajunge la această sărbătoare”, au anunțat reprezentanții Primăriei Roman.

Sfânta Parascheva este sărbătorită pe 14 octombrie. Moaştele Sfintei Parascheva au ajuns în ţara noastră în anul 1641, după ce au fost prezente în mai multe locuri. Au fost aşezate pe 13 iunie 1641 în biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi. În anul 1884, când biserica mănăstirii intra într-un proces de consolidare, sfintele moaşte ajung în paraclisul mănăstirii, iar peste câţiva ani în Catedrala mitropolitană din Iaşi. Moaştele Cuvioasei Parascheva au ajuns în martie 1944 la Mănăstirea Ciorogârla de lângă Bucureşti, din cauza ofensivei sovietice în Moldova. Pe 27 octombrie 1944, moaştele sale au fost aşezate lângă cele ale Sfântului Dimitrie Basarabov în catedrala din Bucureşti şi readuse în Catedrala mitropolitană din Iaşi pe 26 noiembrie 1944.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0