Transferuri și numiri de preoți în zona Roman

Dimensiune text

Începînd cu 1 februarie, preotul Ciprian Bumbu, de la Parohia Negrești, comuna Bîra, a fost transferat la Parohia Poiana Humei, comuna Oniceni. În locul acestuia a fost numit un tînăr absolvent de Teologie, Dumitru Damian, care va fi hirotonit preot după sărbătorile pascale. Pînă atunci, serviciile religioase vor fi acordate de un călugăr de la Mănăstirea Giurgeni, comuna Valea Ursului.

 

 

Credincioșii regretă plecarea preotului Bumbu

 

Ciprian Bumbu a fost preot în Parohia Negrești timp de patru ani, între anii 2009 și 2012, avînd spre păstorire comunitatea din satele Negrești (comuna Bîra) și Căușeni (Boghicea). Cu ajutorul credincioșilor, preotul Bumbu a reușit să construiască, în incinta Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Negrești, o casă parohială și o fîntînă. Și în satul Căușeni, necesitățile enoriașilor au determinat construirea unei case praznicale, a fost pictat pridvorul Bisericii „Sfînta Paraschiva”, a fost pardosită cu gresie și s-a montat tîmplărie PVC la geamuri.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului l-a transferat pe preotul Ciprian Bumbu, într-o nouă misiune preoțească, în Parohia Poiana Humei, din comuna Oniceni.
De la plecarea preotului Bumbu, serviciile religioase au fost acordate de preotul Mihai Florea, de la Parohia Boghicea. „Am fost trimis de superiorii mei să încep o nouă misiune în Parohia Poiana Humei. Consider că mi-am făcut datoria în Parohia Negrești, în cei patru ani cît am fost preot acolo. Am format împreună cu credincioșii o adevărată familie„, a precizat preotul Bumbu.
Parohia Poiana Humei cuprinde cinci sate: Pietrosu, Solca și Poiana Humei, care însumează aproape 200 de familii.

Sătenii celor două comune – Boghicea și Bîra – regretă plecarea preotului Ciprian Bumbu. „Mi-a lăsat o impresie foarte bună părintele Bumbu. Oamenii s-au atașat de el și regretă faptul că a trebuit să plece, dar este decizia Arhiepiscopiei și nu putem să-l readucem înapoi„, a spus Dănuț Petraru, primarul comunei Bîra.

Despre transferul preotului Ciprian Bumbu, prototopopul Florin Aurel Țuscanu a declarat: „Părintele Ciprian Bumbu a fost transferat la Parohia Poiana Humei. Nu este vorba despre un transfer disciplinar, ci din cauza unor noi cerințe misionare-spirituale. Este un preot cu experiență, care va face treabă bună și în noua parohie. Are un număr mai mare de credincioși decît avea în parohia Negrești. În locul lui a fost numit Dumitru Damian, un tînăr foarte bine pregătit, care se află la prima misiune pastorală. Pînă la hirotonia lui, slujbele vor fi ținute de un părinte de la Mănăstirea Giurgeni, din comuna Valea Ursului„.


COMENTARII

WORDPRESS: 0