Prima paginăActualitateRoman

Traficul greu va fi deviat pe bulevardul Roman Muşat

Dimensiune text

Centrul oraşului va fi sufocat, în weekend, de tiruri şi camioane. Ocolitoarea Roman – Vest se asfaltează de la un capăt la celălalt.

Lucrările la ocolitoarea Roman -Vest vor bloca centrul municipiului Roman, la sfârşitul acestei săptămâni. De vineri dimineaţă şi până duminică seara, ocolitoarea va fi blocată de la intersecţia bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Ștefan cel Mare până la intrarea în parcarea Kaufland, pentru turnarea ultimului strat de asfalt. În acest condiţii, tot traficul greu va fi mutat în centrul oraşului.

„Cei care vin dinspre Bacău vor merge spre Hotel, Primărie, «Doi măgari», cimitir şi gară. Cei care vin dinspre Iaşi trec pe la Pompieri, «Doi măgari», centru şi cartierul Favorit. În aceste zile, semafoarele vor fi pe intermitent. Vor fi câteva zile mai dificile, dar vom termina ocolitoarea şi, apoi, totul va reveni la normal”, a explicat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului Roman. Este posibil ca unele lucrări să fie realizate în cursul săptămânii viitoare, cum ar fi ridicarea la cotă a căminelor, amenajarea bordurilor şi trotuarelor sau amenajarea intrărilor către punctele de lucru ale agenţilor economici, dar pe carosabil se va putea circula, chiar dacă, eventual, se vor impune restricţii de viteză.

Reabilitarea Ocolitoarei Roman – Vest a costat bugetul local două milioane de euro, iar demersurile făcute de administraţia locală către Consiliul Judeţean au adus un sprijin financiar de doar 400.000 de lei. Primăria Roman a tratat cu prioritate această investiţie din mai multe motive: pentru un plus de confort al celor care circulă pe şoseaua ocolitoare – fie că este vorba de şoferi care vor să evite aglomeraţia din oraş sau de persoane care au afaceri în zonă ori au nevoie să ajungă la agenţii economici de acolo – şi pentru atragerea de investitori.

Odată cu modernizarea ocolitoarei s-a asigurat şi accesul la utilităţi pentru cei care doresc să realizeze o investiție în zonă. Astfel, administraţia locală va putea concesiona mai uşor cele 36 de parcele de teren pe care le deţine în zonă. Parcelele au suprafețe cuprinse între 1.600 şi 2.450 de metri pătraţi. Prin hotărârea de Consiliu Local nr. 55 din 14 mai 2013, preţul de pornire la licitaţia pentru concesionarea terenurilor situate pe Artera Roman – Vest a fost stabilit la 1,50 euro pentru un metru pătrat/an, indiferent care este destinaţia terenului concesionat (producţie, depozitare, servicii, comerţ sau alimentaţie publică).COMENTARII

WORDPRESS: 0