Traficanţi de droguri prinşi în Neamţ

Trei tineri din judeţul Neamţ au fost surprinşi de poliţişti în timp ce desfăşurau activităţi de aprovizionare, comercializare şi consum propriu de droguri de risc. Cei trei se află în arest preventiv.

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Neamţ, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ, au depistat trei tineri din judeţul Neamţ care ar fi deţinut şi comercializat droguri de risc. Miercuri, 2 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Neamţ au organizat o acţiune privind combaterea traficului ilicit de droguri pe raza oraşului Bicaz şi a comunelor limitrofe. S-a reuşit depistarea a trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, toţi din comuna Bicaz Chei, care desfăşurau activităţi de aprovizionare, comercializare şi consum propriu de droguri de risc.

În urma activităţilor desfăşurate în centrul oraşului Bicaz de către poliţişti, au fost surprinşi în flagrant doi dintre cei trei tineri, având asupra lor cinci grame de fragmente vegetale de culoare verde oliv, cu aspect de canabis, destinate comercializării. Ulterior, în urma extinderii cercetărilor, pe raza comunei Bicaz Chei a fost depistat cel de-al treilea tânăr în timp ce deţinea asupra sa aproximativ zece grame de fragmente vegetale de culoare verde oliv, cu aspect de canabis, destinate atât consumului propriu, cât şi comercializării.

În cauză, împotriva celor trei a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000. Joi, 3 iulie, Tribunalul Neamţ a dispus măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile, tinerii fiind încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Neamţ. La activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.


COMENTARII

WORDPRESS: 0