Prima paginăActualitate

Traficant de droguri procurate prin Dark Net, prins în județul Neamț

Traficant de droguri procurate prin Dark Net, prins în județul Neamț

Dimensiune text

 

 

Luni, 27 august, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui tânăr de 25 de ani, din Piatra Neamț, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată, introducere fără drept în ţară de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de risc şi de mare risc, pentru consum propriu. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce ridica două colete cu droguri, de provenienţă Olanda.

„În fapt, s-a reţinut că inculpatul Botezatu Andru a achiziţionat on-line droguri de mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD, prin intermediul platformei de căutare Dark Net. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpatul avea ca principală activitate organizarea de petreceri tehno în cluburi de pe raza municipiului Piatra Neamţ cât şi în alte judeţe – Iaşi, Bacău, Constanţa şi Cluj. Cu aceste ocazii, inculpatul Botezatu Andru era însoţit de mai multe persoane de sex feminin care introduceau în cluburi drogurile de mare risc, respectiv ecstasy, iar ulterior le predau inculpatului care le comercializa către consumatori, aproximativ 50 – 60 pastile ecstasy la un eveniment organizat, preţurile fiind cuprinse între 80 – 100 lei bucata. La data de 27 august 2018 inculpatul Botezatu Andru a fost prins în flagrant în timp ce ridica de la un oficiu poştal, două plicuri ce conţineau 215 comprimate de Ecstasy, 2 timbre impregnate cu LSD, precum şi un gram de cocaină. Inculpatul va fi prezentat Tribunalului Neamţ, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, informează un comunicat al DIICOT.

Conform reprezentanților Poliției Române, față de bărbatul în cauză, procurorul de caz a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducerea în ţară şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu. În acest caz, 12 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, pentru a fi audiate. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale în cauză.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamţ. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. „Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, mai precizează reprezentanții DIICOT.

 

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0