„Trafic de influenţă” în Consiliul Local Roman

„Trafic de influenţă” în Consiliul Local Roman

Aleşii romaşcanilor au case, maşini, conturi, dar şi ceva datorii la bănci
Şedință fulger de Consiliu Local
Consilierii locali au fost darnici în Săptămâna Mare

 

noul consiliu local 06 copyȘedinţa ordinară a lunii august a Consiliului Local, desfăşurată miercuri, a fost, ca întotdeauna, una tihnită, la ea participând toţi aleşii locali şi fiind aprobate toate proiectele de hotărâre. Totuşi, doi dintre consilierii locali ai PSD au cerut conducerii administraţiei locale să se implice pentru a rezolva problemele unor cetăţeni în relaţia acestora cu ApaServ, deşi compania de apă nu este subordonată Primăriei Roman, ci Consiliului Judeţean, care este condus chiar de preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene.

Aşa cum spuneam, şedinţa a fost una fără intervenţii majore sau amendamente importante aduse proiectelor, iar aleşii au votat în unanimitate propunerile legislative. La finalul şedinţei, consilierul PSD Daniel Vasiliu a cerut să ia cuvântul, deşi introducerea punctului „diverse” pe ordinea de zi se face la începutul şedinţei. Chiar dacă nu a ştiut care este procedura pentru a vorbi în afara ordinei de zi, colegii din Consiliul Local au aprobat acest punct şi i-au dat cuvântul.  Acesta a adus la cunoştinţa conducerii Primăriei faptul că, în zona străzii Matei Millo, există o problemă legată de canalizare.

„În zonă, când plouă, curţile oamenilor se inundă, sunt pline de dejecţii. Au făcut apel la ApaServ, dar nu sunt mulţumiţi pentru că nu s-a rezolvat problema. Am şi o listă de semnături ale locuitorilor din zonă pe care o voi lăsa secretariatului şi sperăm să puteţi face ceva pentru a rezolva problema”, a spus consilierul PSD Daniel Vasiliu, acesta obţinând din partea primarului Laurenţiu Leoreanu promisiunea că se va discuta cu conducerea companiei, pentru a o „sensibiliza”, dat fiind faptul că ApaServ nu ţine de Primăria Roman.

Și consiliului Eugen Pătraşcu, tot de la PSD, a solicitat intervenţia administraţiei locale pentru a rezolva tot o problemă ce ţine de canalizare, de data aceasta din interiorul unui bloc. Intenţionat sau nu, consilierul a subliniat că, „în campanie”, la faţa locului a fost prezent şi viceprimarul Lucian Micu, însă problema nu a fost soluţionată. Primarul Laurenţiu Leoreanu a explicat faptul că ceea ce ţine de reţelele din interiorul condominiului este grija proprietarilor şi o soluţie ar fi ca aceştia să solicite sprijinul Locato – societate a Consiliului Local, care poate interveni, având preţuri cu adaos mai mic decât societăţile private. Oricum, în orice variantă, problema ce ţine de canalizarea din bloc poate fi rezolvată doar prin plata serviciilor de către proprietari.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!