Trafic blocat pe E85 din cauza unui incendiu de mirişte

Trafic blocat pe E85 din cauza unui incendiu de mirişte

 

miristi6c-680x365Miercuri, 20 iulie, circulaţia pe E85 a fost îngreunată timp de mai multe ore, după ce o mirişte a luat foc. Din cauza fumului creat s-a produs şi un accident, în urma căruia un autoturism, ajuns în miriştea cuprinsă de flăcări, a ars în totalitate.

Miercuri, la ora 12:39, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112″, că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren aflat lângă E85, aflat la ieşirea din municipiul Roman, spre castelul de apă.

În primă fază, la eveniment s-au deplasat opt subofiţeri nemţeni, cu două autospeciale de stins incendii. În următoarele patru minute, la Dispecerat s-au mai înregistrat trei apeluri, ultimul solicitant anunţând că s-a produs un accident rutier, în urma căruia un autoturism a ieşit de pe drumul public şi s-a oprit în zona afectată de incendiu. Forţele şi mijloacele de intervenţie au fost suplimentate cu un ofiţer şi cinci subofiţeri, o autospecială de stins incendii, o ambulanţă SMURD şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Echipajele medicale au acordat primul ajutor calificat celor trei persoane din autoturismul ieşit de pe carosabil, care s-au autoevacuat până la sosirea forţelor. Iniţial, toate au refuzat transportul la spital, dar şoferul, cetăţean german, în vârstă de 57 de ani, cu arsuri la nivelul unei gambe şi unele afecţiuni medicale, a solicitat să meargă la spital pentru investigaţii şi a fost transportat de paramedici. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare de mirişte, iar flăcările cuprindeau, în momentul sosirii pompierilor, autoturismul în totalitate.

După aproximativ două ore, cu sprijinul unui tractor care a delimitat zona cu fâşii arate, pompierii au stins incendiul în limitele găsite, în ciuda vântului puternic. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0