Toți copiii din centrele de plasament au trecut Bacalaureatul

Toți copiii din centrele de plasament au trecut Bacalaureatul

Dimensiune text

Toți cei 7 absolvenți de liceu, rezidenți în centrele de plasament din subordinea DGASPC Neamț, care au susținut anul acesta examenul de bacalaureat, au reușit cu brio să treacă de acest test important din viața lor.  Copii au și învățat, dau au avut parte și de ajutor din partea unor profesori care, în mod voluntar, le-au acordat atenție.

Rezultatele obținute sunt un motiv extraordinar de satisfacție pentru ei și, totodată, un motiv de mândrie pentru instructorii care le coordonează activitatea în centre, mai ales că au reușit să ia examenul fără a avea parte de meditații. ”S-au bucurat însă de sprijinul unor profesori voluntari care care și-au rupt din timpul lor liber și au lucrat cu ei. Succesul se datorează însă în cea mai mare măsură muncii tinerilor și faptului că au conștientizat că prin educație își vor putea depăși condiția și vor putea visa la un viitor frumos”, anunță reprezentanții Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială Neamț.

Cea mai mare medie a fost obținută de Vasile Țurcă, asistat al Complexului de Servicii Elena Doamna, acesta având a treia medie pe liceu, el fiind absolvent al Colegiului Tehnic Forestier Piatra Neamț. De altfel, acesta a confirmat faptul că este un elev bun și ambițios în ultimii doi ani, calificându-se la olimpiadele naționale de profil, anul trecut clasându-se pe locul doi la nivel național și anul acesta pe locul 6. Tânărul își dorește să dea admitere la Academia de Marină și se pregătește intens pentru examen. Și ceilalți 6 tineri absolvenți vor să urmeze diverse facultăți, alegând între științe economice, științe sociale sau psihologie. „Este o mare mândrie pentru noi faptul că acești copii au promovat examenul de bacalaureat și au dovedit că pot fi mai buni decât colegii lor care au avut mult mai multe oportunități în cadrul familiei. Ei s-au confruntat în timp nu doar cu încercările la care i-a supus viața de mici dar și cu prejudecățile societății și cu neîncrederea celor din jur. Succesul și dorința lor de a reuși sunt demne de respect și admirație și cred că pot reprezenta un exemplu pentru orice copil. Îi felicit pe toți și le doresc să aibă un drum luminos și presărat numai de succese“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0