Tot mai mulți copii cu dosare penale

Dimensiune text

La vârsta la care ar trebui să se joace și să-și facă temele, doi copii au furat din casa unei femei.

 

 

Tot mai mulți minori sunt descoperiți de oamenii legii ca autori ai unor infracțiuni. Vârsta la care începe activitatea infracțională scade de la an la an, dar polițiștii nu se pot atinge de autorii care nu au împlinit 14 ani la momentul săvârșirii faptelor. Un astfel de exemplu îl reprezintă fapta a doi copii din Sagna, de zece, respectiv 12 ani. Pe 3 noiembrie, ziua în amiaza mare, cei doi puști au intrat în casa unei femei de 33 de ani, din comună. Aceștia au profitat de absența proprietarei de la domiciliu și, cunoscând locul unde aceasta ascunde cheile locuinței, cei doi minori au intrat în casă și au furat o brățară de aur și suma de 324 lei. Femeia a sesizat lipsa bunurilor o zi mai târziu, când a și anunțat autoritățile.

Polițiștii au început cercetările, iar într-un final i-au găsit pe autori. Copiii intenționau să vândă brățara, iar banii i-au împărțit. Oamenii legii au reușit să recupereze o parte din prejudiciul și au restituit părții vătămate brățara și suma de 150 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Cei care pot fi trași la răspundere sunt părinții minorilor, cărora li se poate da o amendă pentru comportamentul infracțional al copiilor.COMENTARII

WORDPRESS: 0