Topul celor mai scumpe secții din spital

Dimensiune text

Cea mai scumpă zi de spitalizare decontată de CAS Neamț este, în luna noiembrie, pentru secția Chirurgie infantilă. Cele mai scumpe servicii medicale decontate în regim de spitalizare de zi sunt la Dermato-Venerice și Chirurgie.

 

 

Sumele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț pentru Spitalului Municipal de Urgență Roman, pentru o zi de spitalizare în fiecare secție, ar putea concura cu prețurile unei zile de cazare într-un hotel decent. Însă, costurile decontate de către CAS Neamț cuprind cheltuielile cu salariile, tichetele de masă, utilități, hrană, medicamente, materiale sanitare, inclusiv radiografii sau analize medicale. Astfel, suma cea mai mare decontată de către CAS a fost pentru secția Chirurgie Infantilă, unde pentru o zi de spitalizare s-au decontat 334 de lei. A doua în topul secțiilor cu cel mai mare decont este Oftalmologia, unde, pentru o zi de spitalizare s-au plătit 320 de lei. În secția Obstretică-Ginecologie o zi de spitalizare a fost decontată cu 276 de lei, în vreme ce în secția Chirurgie o zi de spitalizare a costat 273 de lei. Suma cea mai mică decontată pentru zi de spitalizare – 158 de lei, a fost pentru secția Psihiatrie.

În ceea ce privește tarifele pentru serviciile medicale decontate în regim de spitalizare de zi, în top conduc secțiile Dermato-Venerice și Chirurgie. Astfel, consultațiile și tratamentele efectuate în regim de zi în secția Chirurgie, pentru diferite afecțiuni, sunt decontate cu 255 de lei, în vreme ce la Dermato-Venerice, CAS Neamț a decontat, pentru fiecare, consultație 216 lei. Pe locul al treilea se află consultațiile și tratamentele oftalmologice, cu 199 de lei. Nici consultațiile din secția de Psihiatrie nu sînt de neglijat. Pentru tulburări induse de substanțe sau tratarea diverselor depresii, CAS Neamț decontează 163 de lei pentru fiecare pacient.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • francesca 7 ani

    dar cele cu servicii de calitate , unde sunt ???????? sau mai corect, intreband, exista?????????????????????