Toate proiectele din ședința Consiliului Judeţean au trecut

Toate proiectele din ședința Consiliului Judeţean au trecut

Dimensiune text

 

sedinta CJ 28iulieJoi, 28 iulie, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Pe ordinea de zi au fost înscrise 30 de proiecte de hotărâre, cărora li s-a adăugat un punct suplimentar pe parcursul şedinţei de plen. Toate proiectele de pe ordinea de zi au primit un vot pozitiv din partea plenului CJ.

Printre proiectele discutate în şedinţa de joi s-au numărat cele privind completarea comisiilor de specialitate, încetarea şi validarea unor noi mandate de consilieri. De asemenea, CJ şi-a desemnat reprezentanţii în adunările generale ale acţionarilor ale mai multor societăţi aparţinând CJ, dar şi în consiliile de administraţie ale mai multor instituţii subordonate.

În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost adoptate proiecte de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice aferente unui sector de drum judeţean şi măsuri pentru asigurarea circulaţiei pe drumurile judeţene pe perioada de iarnă. Au mai fost aprobate o serie de asocieri cu ONG-uri şi localităţi în vederea realizării unor acţiuni de interes judeţean. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat şi un punct referitor repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor necesare pentru asigurarea drepturilor copiilor, elevilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă pentru anul 2016.

„Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a vizat aprobarea unei documentaţii tehnico-economice aferente modernizării unui sector din drumul judeţean DJ 209B care face legătura între Mălini – Stînişoara – Borca. În urma aprobării proiectului de hotărâre de către CJ se poate trece la efectuarea lucrărilor de modernizare ale drumului. Îmi doresc să continuăm acest tip de proiecte, deoarece judeţul nostru are nevoie de o infrastructură modernă şi capabilă să ofere dezvoltarea de care avem nevoie. Totodată, tot în privinţa infrastructurii, am aprobat o serie de măsuri pentru asigurarea circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene pe perioada iernii. Este bine că avem aprobat planul operativ de acţiune pentru această iarnă, deoarece el va reprezenta punctul de plecare în gestionarea acţiunilor de deszăpezire. De asemenea, a fost adoptată şi hotărârea privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor necesare pentru asigurarea drepturilor copiilor, elevilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă pentru anul 2016, o măsură normală pentru aceşti tineri. CJ, precum şi celelalte autorităţi locale, trebuie să acorde toată atenţia tinerilor şi procesului lor educaţional şi să asigure finanţarea de care este nevoie. Acest lucru îl vom face şi pe mai departe”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0