Toamna șahistă romașcană

Toamna șahistă romașcană

 

Fundația „Episcop Melchisedec” și Cercul de Șah din Roman organizează evenimentul „Toamna șahistă romașcană”, ce se va desfășura în acest final de săptămână la sediul organizației din Roman, strada Alexandru cel Bun, nr. 4.

Astfel, în colaborare cu șahistul Bogdan Sava, candidat maestru, și profesorul Cătălin Artene, sâmbătă, 19 noiembrie, începând de la ora 9.00, la Roman se va organiza un concurs de șah rapid pentru copiii. Multiplu campion județean, premiat la campionatele naționale de seniori, Bogdan Sava a organizat, între anii 2006 – 2010, peste 20 de competiții de șah în cetatea mușatină: „Sunt legitimat la CSM Pașcani acum, cu rangul de candidat de maestru. Inițierea acestui concurs, alături de Cătălin Artene, înseamnă un prim pas pentru relansarea acestui sport în Roman și promovarea judecății sănătoase la copii”.

Competiția este dedicată copiilor cu vârste între 6 și 15 ani din municipiul Roman și din împrejurimi, iar sistemul de desfășurare este cel elvețian, fiecare jucător concurând în cinci partide.

„Prin acest concurs ne dorim să oferim tuturor copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber, într-un mod plăcut și util, contribuind, astfel, la dezvoltarea personalității acestora. Șahul ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare, dezvoltă gândirea logică, precum și capacitatea de a prevedea consecințele propriilor acțiuni”, a declarat Aurelian Constantin Alexa, președintele Fundației „Episcop Melchisedec”.

toamna-sahista

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0