Titularizare cu jandarmii la ușă

Dimensiune text

Concursul de titularizare s-a desfășurat joi, 2 august, în 18 centre din județul Neamț. Securitatea concursului a fost asigurată și cu sprijinul jandarmilor. Afișarea primelor rezultate a este programată pe 7 august.

 

La concursul s-au înscris 958 de candidați pentru 112 posturi titularizabile. În Roman au existat șase centre de examen din oraș   și zona rurală: Colegiul Național „Roman-Vodă”, Grupul Școlar „Vasile Sav”, Școala „Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, Școala Ion Creangă și Școala Gîdinți.
Dascălii au avut la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele primite. După finalizarea concursului, lucrările au fost preluate de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț, ai Poliției și Jandarmeriei, precum și de președinții centrelor de examen. Nu mai puțin de 17 subofițeri au asigurat paza și siguranța documentelor în baza căror vor fi sau nu titularizați profesorii candidați.
Lucrările sînt aduse la Inspectoratul Școlar, sînt sortate pe discipline și trimise în cele 12 centre de evaluare din țară„, a precizat profesoara Liliana Georgescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Neamț.

Cel mai mare număr de înscrieri s-a înregistrat pentru un post de învățător , educator și de profesor de limba română,  dar nu a existat o presiune pe aceste posturi, întrucît și numărul acestora a fost mai mare. Afișarea primelor rezultate ale titularizării este programată pe 7 august. Candidații nemulțumiți de notele cu care le-au fost evaluate lucrările au la dispoziție zilele de 7 și 8 august pentru a depune contestații. Soluționarea contestațiilor este programată pe data de 9 august. Rezultatele finale ale concursului de titularizare vor fi afișate în centrele de examen pe 10 august.COMENTARII

WORDPRESS: 0