Tiroliană şi mese de şah în Parcul Zăvoi. Proiectul va costa 4,6 de milioane de lei

Tiroliană şi mese de şah în Parcul Zăvoi. Proiectul va costa 4,6 de milioane de lei

Dimensiune text

 

cartodrom kartodrom copaci parc zavoiAutorităţile locale au finalizat proiectul pentru modernizarea zonei de lângă fostul Kartodrom şi transformarea acesteia în Parcul Zăvoi, o investiţie ce va fi depusă pentru accesarea de fonduri europene şi care este estimată a costa peste 4,6 milioane de lei.

Parcul Zăvoi, amenajat pe malul stâng al râului Moldova, va fi utilizat pentru agrement şi petrecere a timpului liber, fiind vorba de o suprafaţă totală de 70.622 de metri pătraţi. Pe lângă alei, se va amenaja o pistă de biciclişti, cu 2 metri lăţime şi 1,1 kilometri lungime totală. Va avea o scenă, va fi prevăzută cu zonă de parcare pentru biciclete, locuri de joacă pentru copii şi va avea sistem de supraveghere video.

În ceea ce priveşte locul de joacă pentru copiii de diferite vârste, în Parcul Zăvoi se va regăsi o tiroliană pentru copii, 3 balansoare, 2 leagăne pentru câte 2 copii, 2 mese de şah cu scaune, ansamblu de joacă pentru căţărare, din plasă, sub formă de con, o groapă de nisip şi un turn de căţărare şi trambulină. Zona va avea şi bănci pentru odihna şi supravegherea copiilor de către părinţi şi însoţitori, precum şi măsuţă şi scăunele pentru copii.

Investiţia va fi finanţată astfel: 4.540.552,85 lei (inclusiv TVA) finanţare nerambursabilă, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului şi 92.664,35 lei (inclusiv TVA) reprezentând contribuţia proprie de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0