Tîrg de vară la Școala Horia

Școala Horia a desfășurat vineri, 1 iunie, o activitate care s-a bucurat de un mare succes în rîndul copiilor: Tîrgul de vară.  Cărți, culegeri, jucării vechi, timbre, produse alimentare, răcoritoare, lucrări realizate la orele de educație tehnologică și desen s-au numărat printre produsele comercializate și cumpărate de copii.

 

„Școala noastră a organizat primul tîrg școlar, prilej cu care elevii și-au vîndut reciproc produsele special pregătite. Holurile și curtea școlii deveniseră neîncăpătoare pentru mulțimea de mărfuri aduse spre vînzare„, a declarat profesoara Emilia Ciomîrtan, directoarea Școlii Horia.

Cărți citite, culegeri folosite, jucării vechi, timbre, produse alimentare, răcoritoare, compoziții și lucrări realizate la orele de educație tehnologică și educație plastică au putut fi achiziționate de cumpărători exigenți la prețuri reduse, în urma unor aprige negocieri și vînzări cu strigare sau, datorită crizei financiare, prin sistemul troc de mărfuri.
Astfel, cu două timbre s-a putut achiziționa o păpușă sau cu două legături de pătrunjel și un pahar de socată s-a putut intra în posesia unei mașini de poliție dotată cu radar și GPS. Către finalul activității au fost aplicate și reduceri substanțiale, pentru lichidarea stocului de marfă. Cele mai căutate au fost produsele alimentare și dulciurile. Asta, poate, și datorită faptului că prima ediție a Tîrgului de vară a avut loc la orele prînzului„, a precizat învățătorul Nelu Dumbravă, consilier educativ al Școlii Horia.

Tîrgul de vară de la Școala Horia a fost organizat după toate regulile acestui tip de manifestare. „Nu a lipsit nici publicitatea orală sau scrisă, cum nu au lipsit nici speculanții: unele produse, cum au fost bețișoarele de frigărui înțepate cu bucăți de fructe exotice, s-au revîndut, în clandestinitate, pe la colțurile tîrgului, cu preț dublu sau, chiar, triplu„, a spus învățătorul Dumbravă.

Activitatea a fost foarte bine receptată de elevi, încît, pînă la sfîrșitul anului școlar, în cadrul școlii se organiza o nouă acțiune. „Se intenționează, chiar, externalizarea activității comerciale, prin invitarea altor școli care să devină partenere pentru dezvoltarea proiectului„, a mai spus învățătorul Nelu Dumbravă.


COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • CADRU DIDACTIC 6 ani

  FELICITARI DOAMNA DIRECTOR,desfasurati activ. frumoase si de continut , inca o data felicitari si la mai multe activitati, cu drag o colega care te admira

  • Monica 6 ani

   Felicitari elevilor ca au rezistat pina tarziu si parintilor care i-au inteles si le-au dat o mana de ajutor si banuti si in primul rand multumiri invatatoarelor care s-au ocupat de ei si i-au insotit cat si cadrelor didactice care au organizat acest targ.Meritul cel mai mare il au insa invataceii!!!

 • Lili 6 ani

  Ideea a fost a doamnei inv. TATIANA GARBEA, nu a doamnei care a vrut neaparat sa-i apara poza la ziar, chiar si cu munca altuia…

  • Stefania 6 ani

   Sa inteleg din comentariul d-voastra ca ” doamna care a vrut sa-i apara poza la ziar” „chiar si cu munca altuia” a facut vreo ghidusenie sa apara:))))) de ce sunteti invidioasa si mintiti? Sa stie toata lumea ca munca reflectata prin produsele ce apar la ziar a fost depusa doar de Doamna invatatoare si copiii ce apar in poza,,,asa ca meritul este doar al lor.Eu propun sa mai chemati odata „ziarul” sa va pozeze si pe d-voastra insa cu munca d-voastra sa vedem ce bine iesiti in articol!!! Aveti o problema vis-a-vis de imaginea d-voastra si ar trebui sa consultati un specialist! Daca adultii,presupun ca si cadre didactice,dau dovada de atata rautate si invidie,ce pretentii sa mai avem la elevii nostri? PS…as dori sa stiu si eu cum se numeste doamna din imagine si ce clasa reprezinta.

  • Mama 6 ani

   Daca a fost ideea Doamnei invatator Garbea interesant ar fi sa stim de ce nu apare si dumneaei in prim plan cu produsele prezentate la targ….probabil ca cele prezentate in imaginea din articol sunt mai relevante vis-a-vis de ceea ce vrea sa fie Scoala din Horia si anume Eco Scoala….sunteti sau nu de acord cu mine?