Tîrg de caritate la grădiniță

Cîteva sute de copii de grădiniță au participat marți, 22 mai, la cea de-a doua ediție a Tîrgului de caritate organizat de Grădinița cu program prelungit a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”. Copiii au vîndut, în scop caritabil, obiecte realizate împreună cu educatoarele și părinții. Cu banii adunați vor fi cumpărate cărți pentru copiii cu dizabilități.

 

Pe panourile și pe tarabele întinse în curtea grădiniței, cei mici au prezentat picturi, decupaje de hîrtie colorată, figurine din hîrtie, brățări din mărgele, șiraguri din paste colorate cu acuarele, costume din materiale reciclabile și multe alte obiecte realizate cu mîinile lor, alături de doamnele educatoare și de părinți. Produsele au fost scoase la vînzare, cu prețuri simbolice, într-un scop nobil: să le vină în ajutor copiilor mai puțin norocoși decît ei. Cumpărători au fost tot cei mici, care au învățat, cu acest prilej, că a dărui poate fi la fel de plăcut cu a primi. S-au alăturat proiectului educatoarele de la Grădinița cu program normal a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 a Colegiului Tehnic „Petru Poni”, Grădinița cu Program Prelungit a Liceului cu Program Sportiv, Grădinița Dulcești, Grădinița Secuieni și Grădinița Bașta.

Cînd am inițiat această acțiune, am pornit de la premisa că toți copiii trebuie să învețe și să dăruiască, nu doar să primească. Cei mai mulți dintre copii sînt obișnuiți să ceară dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, iar părinții răspund prompt la aceste solicitări, încercînd să suplinească, astfel, faptul că sînt prea ocupați și prea grăbiți. Succesul pe care l-am avut la prima ediție ne-a încurajat și sperăm să facem din această manifestare una de tradiție„, a spus educatoarea Niculina Căruntu, care a inițiat și organizat activitatea alături de colegele sale de la Grădinița cu program prelungit a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, Ana Bostan, Ana Iosub, Ana Pavel, Tereza Minuț, Mihaela Monu, Mihaela Crîșnuță, Valentina Farcaș, Carmen Panțîru, Mioara Bursuc, Cornelia Staicu și Roxana Popa.

Pînă la închiderea porților tîrgului s-au adunat 1.260 de lei, cu care se vor cumpăra cărți pentru copiii membri ai Asociației Copiilor cu Handicap Fizic, motto-ul acestei ediții a tîrgului fiind „O carte pentru un prieten drag”. „Am stat de vorbă cu copiii din această asociație și cu părinții lor și fiecare copil a făcut o listă cu cărțile pe care ar vrea să le citească. Vom merge la librărie și vom încerca să cumpărăm cît mai multe dintre cărțile pe care le avem pe listă. Un sprijin substanțial am primit din partea Librăriei «Vasile Alecsandri», care ne-a făcut deja cadou 20 de volume pentru copii„, a spus educatoarea Niculina Căruntu.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • IONELA-LAURA 7 ani

    Felicitari doamnei educatoare Caruntu Niculina! O cunosc personal, sunt cadru didactic la nivel de invatamant prescolar, stiu cu cata daruire si abnegatie isi face meseria.