Prima paginăAdvertorial

Ţinute în stil militar: jacheta bomber, pilot, parka – de ce să alegi una pentru acest sezon?

Ţinute în stil militar: jacheta bomber, pilot, parka – de ce să alegi una pentru acest sezon?

Dimensiune text

 

Istoria modei vine în fiecare an cu noi tendinţe, iar în ultima vreme aceasta a făcut un pas înapoi, aducând pe podium câteva piese atemporale perfecte pentru ţinutele in stil militar.

Este vorba despre jachetele bomber, pilot sau parka.

Cu toate că jacheta bombardier sau pilot este deseori confundată cu o jachetă puffer, aceasta vine cu numeroase beneficii. La fel şi jachetele parka – toate sunt confortabile, estetice şi pot fi încadrate cu succes în ţinute elegante. În plus, datorită stilurilor diferite în care se pot găsi la Bolf.ro, acestea sunt extrem de versatile şi fiecare bărbat ar trebui să aibă măcar una în garderoba să.

Beneficiile pe care le oferă o jachetă parka 

Pentru a face faţă gerului, vântului şi zăpezii specifice iernii, jacheta parka este îmbrăcămintea de exterior perfectă şi oferă toate avantajele dorite de la o haină pentru exterior. Dotată cu un strat exterior rezistent la apă, aceasta te va menţine uscat. Finisajele sintetice sau din poliester nu lasă apa să pătrundă în interior şi se dovedesc eficiente chiar şi după perioade lungi de timp petrecute în natură.

Persoanele care iubesc jocurile de iarnă prefera jachetele parka, pentru că astfel au garanţia că se pot bucura în voie de zăpadă, fără a simţi frigul sau a se uda.

Jacheta bomber sau pilot

Cu toate că a devenit populară destul de recent, jacheta bomber, numită şi pilot, este o piesă vestimentară elegantă care există de multe decenii. A fost realizată în timpul celui de-al doilea război mondial, fiind special concepută pentru piloţi. Numită iniţial jacheta de zbor, jacheta bomber a fost creată în 1917 pentru armata aviaţiei US. Deoarece scopul ei era de a combate frigul şi a menţine piloţii calzi, a fost căptuşită cu blană.

Pe măsură ce societatea a avansat, jacheta bomber a fost modificată apărând în noi stiluri şi cu noi caracteristici precum închiderea cu fermoar sau manşetele tricotate. Abia în jurul anilor 1960 jacheta bomber a fost pusă la dispoziţia publicului, moment din care brandurile au adoptat-o, aducând-o la popularitatea pe care o cunoaşte azi.

Tipuri de jachete bomber

Jachetele bomber, numite şi pilot, se pot găsi într-o varietate de stiluri. Astfel, există varianta pentru femei sau pentru bărbaţi, cu blană adevărată sau blană sintetică, în culoare denim sau în culori de camuflaj. Iată câteva dintre modelele de jachete pilot:

  • Jacheta de zbor A – 1 – Lansată în 1927, aceasta jachetă a fost primă cu manşete şi brâu tricotate din lână. Acest design a stabilit standardul pentru toată generaţia de jachete bomber care urmează. În prezent, aceasta se poate găsi în varianta cu guler, manşete şi talie tricotate, cu două buzunare şi clapă pe fiecare şold.
  • Jacheta pilot A – 2 – Seamănă foarte mult cu A – 1, având în plus epoleţii şi închidere cu fermoar în loc de guler tricotat şi este realizată din piele.
  • Jacheta MA – 1 – A fost proiectată de Forţele Aeriene SUA că jacheta uşoară de zbor. Era fabricată din ţesături de nailon sau poliester de foarte bună calitate şi este cea mai cunoscută pe piaţă în prezent. Se remarcă prin buzunarele înclinate şi fermoarul din faţă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0