Tinerii romașcani se implică în viața comunității

Asociația de Inițiativă Locală „Roman 2002” a lansat sîmbătă, 2 iunie, la Primăria Roman, trei proiecte destinate tinerilor romașcani.

 

La prezentarea proiectelor au fost prezenți primarul Romanului, profesorul Laurențiu Dan Leoreanu, inspectorul școlar pentru programe și proiecte europene, Maria Ghiniță, și numeroși tineri care vor fi angrenați în activitățile proiectelor. „Salut această inițiativă, care vine pe o latură a activităților pentru tineri care mie, personal, îmi este foarte dragă, cea a antreprenoriatului și voluntariatului. Sînt activități foarte frumoase, care determină implicare la nivelul fiecărui individ față de ceea ce înseamnă comunitate. Eu cred că aceste proiecte pot fi un început care să radieze și către ceilalți membri ai comunității, determinîndu-i să fie membri activi ai comunității noastre„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

„Țin să vă mulțumesc pentru că vă implicați în aceste proiecte, pentru că implicarea înseamnă cîștig pentru comunitate și un cîștig pentru cei care participă direct, care vor învăța să-și gestioneze timpul, resursele, să lucreze în echipă. Cei care vă implicați în acest gen de activități sînteți cei care veți schimba ceva în viața voastră și în comunitate. Țin să remarc cei trei poli care s-au implicat în aceste activități, comunitatea locală, ONG-urile și școala, care au demonstrat că se pot face activități frumoase pentru tineri, pentru societatea romașcană„, a spus inspectorul Maria Ghiniță.

Proiectul „Tineri pentru tineri”, finanțat de Consiliul Județean Neamț, se adresează tinerilor voluntari și, în aceeași măsură, unui grup de tineri din Complexul de servicii sociale „Familia Mea”. În cadrul unor ateliere de dezvoltare personală, aceștia vor dezbate teme ca sănătate, comunicare, competențe antreprenoriale, obiective de viață, angajare, redactarea unui CV și a unei scrisori de intenție, gestionarea resurselor financiare.

Cel de-al doilea proiect lansat, „Voluntar de Roman”, este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț și are ca scop desfășurarea unui curs de inițiere și informare cu privire la beneficiile și importanța implicării în activități de voluntariat. Tinerii vor participa la două activități de ecologizare și orientare, în pădurea de la Dealul Mărului, și vor colecta selectiv cel puțin 100 de kilograme de deșeuri. O parte dintre deșeurile colectate va reprezenta materia primă pentru confecționarea obiectelor care vor face parte din expoziția-eveniment ce va marca încheierea proiectului.

Cel de-al treile proiect dedicat tinerilor romașcani este un proiect pe teme de protecție a mediului, „TIC – TAC – Ceasul Pămîntului”, și este finanțat de Comisia Europeană, prin Programul „Tineret în acțiune”. Sînt implicați în proiect elevi din cinci licee din zona rurală, Săbăoani, Adjudeni, Horia, Tămășeni și Nisiporești, care se vor instrui în domeniul protejării mediului și voluntariatului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0