Tinerii învață să economisească apa

Dimensiune text

Compania Județeană Apa Serv S.A. derulează în școlile din județ o campanie de conștientizare a tinerilor față de problemele ecologice.

 

 

Elevii Colegiului Național „Roman-Vodă” vor afla vineri, 16 martie, cum să gestioneze resursele naturale, cît de importante sînt eforturile concrete făcute pentru a fi oferită spre consum o apă pură și cum să identifice problemele care influențează consumul nerațional de apă. Întîlnirea se desfășoară în cadrul campaniei „Apă și natură într-o picătură”, organizată de Compania Județeană Apa Serv în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Aceasta este cea de-a doua etapă a campaniei, care a început cu un concurs de desene pe tema economisirii resurselor, cel mai bun desen, aparținînd unei eleve din Piatra Neamț, fiind ales ca afișul campaniei. Tot în cadrul campaniei, pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, liceenii nemțeni, organizați în echipe de cîte trei elevi, vor participa la un concurs a cărui temă principală va fi oprirea risipei de apă.

Acest proiect este conceput ca o sumă de activități care să permită tinerilor să conștientizeze faptul că apa a devenit o resursă epuizabilă, mai ales în ultimele decenii ale secolului XX și începutul secolului XXI. Ne dorim, prin acest proiect, să contribuim la formarea unui comportament ecologic la tineri, prin stimularea motivației pentru protecția apelor și inițierea lor în acțiuni de voluntariat care să promoveze o atitudine de conștientizare a problemelor vizînd resursele de apă în cadrul comunității locale„, a spus purtătorul de cuvînt al Apa Serv S.A., Claudia Bianca Gîdioi.COMENTARII

WORDPRESS: 0