Prima paginăSocialRural

Tinerii din Poienița sunt voluntari pentru cei de lângă ei

Dimensiune text

Aceştia au făcut mâncare şi curăţenie acasă la persoane neputincioase. Aceste acţiuni se vor repeta lunar. 

Tinerii Parohiei Poieniţa, din Protopopiatul Roman, au dat o mână de ajutor unor persoane aflate în situaţii dificile. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului naţional „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” şi a strâns împreună 12 tineri din satul Poieniţa. „Scopul acestui proiect este de a cultiva dragostea faţă de semeni şi de a-i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflaţi în suferinţă: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonaţi sau în situaţii speciale, familii sărace. În acest sens, 12 copii din parohia noastră, cu vârste cuprinse între zece şi 17 ani, au mers la două familii, ajutându-le la treburile gospodăreşti, fiecare aşa cum a putut”, a afirmat Gabriel Adrian Andrei, preotul paroh al Parohiei Poieniţa.

Tinerii au fost susţinuţi de mai mulţi credincioşi din parohie, cu toate cele necesare derulării acţiunii. Bucuria celor care au primit vizita tinerilor nu a fost mică. Bunica Aglaia Ipate, de 92 de ani, le-a povestit din cele multe câte a văzut la viaţa ei, cele mai impresionante povestiri fiind cele în care bătrâna a vorbit despre război şi despre restricţiile din perioada comunistă. În schimbul poveştilor de viaţă, tinerii au făcut treabă. „Fetele au gătit ciorbă, felul doi şi ceva dulce, iar băieţii au făcut curăţenie, au dat foc la gunoaie şi au săpat în grădină”, a povestit Andreea Iuştiuc, una dintre tinerele voluntare. O altă persoană care a primit vizita tinerilor a fost Mirela Condrea, în vârstă de 35 de ani. De patru ani, femeia are nevoie de ajutor în permanenţă, după ce a paralizat de la gât în jos.

Această activitate se va repeta lunar. În plus, tinerii se pregătesc pentru a doua ediţie a acţiunii „Tinerii, vestitori ai Învierii”. Atunci, în jur de 20 de familii vor fi ajutate material, pentru a sărbători aşa cum se cuvine Paştele.

COMENTARII

WORDPRESS: 0