Prima paginăReligie

Tineri teologi au susținut examenul de capacitate preoțească

Dimensiune text

foto: preoti.jpg

 

 

 

 

 

Centrul Eparhial Roman a organizat luni, 1 aprilie, sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoțească. La examen s-au înscris 13 tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei.

 

 

„Examenul s-a desfășurat cu binecuvântarea și sub directa coordonare a PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Comisia de examinare a fost alcătuită din părinți consilieri ai Centrului Eparhial de la Roman și profesori de la Liceul Teologic «Episcop Melchisedec Ștefănescu» din Roman. Examenul de capacitate preoțească a constat în susținerea unei probe scrise și a uneia orale”, a precizat preotul Constantin Gherasim, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Întâlnirea între ierarh și tinerii absolvenți ai institutelor de învățământ teologic universitar are menirea de a cerceta chemarea pentru preoție și de verificare a cunoștințelor dobândite în instituțiile teologice, ce urmează a fi utilizate în viața pastorală. „Ne-am dorit ca, prin intermediul acestei întâlniri, să descoperim vocația tinerilor teologi pentru viața misionară a Bisericii”, a declarat PS Ioachim Băcăuanul.

Examenul de capacitate preoțească se desfășoară anual, în două sesiuni. Media de promovare a examenului este de minim 7.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0