Prima paginăActualitate

Tineri reținuți după o acțiune în Roman asupra comercianților de substanțe cu efect psihoactiv

Tineri reținuți după o acțiune în Roman asupra comercianților de substanțe cu efect psihoactiv

Dimensiune text

 

50 de grame de cannabis au fost ridicate în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a cinci percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Neamț.

Marți seara, 10 decembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au organizat o acțiune în municipiul Roman, pe linia combaterii comercializării ilicite de substanțe cu efect psihoactiv, informează IPJ Neamț. Pe timpul acțiunii, a fost constatată o infracțiune flagrantă, fiind ridicate, de la două persoane, aproximativ 20 de grame de substanță vegetală cu aspect de cannabis, destinată comercializării.

Ulterior, în dimineața zilei de miercuri, 11 decembrie, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare la alte două persoane, de unde au ridicat aproximativ 30 de grame de substanță vegetală cu aspect de cannabis și diverse bunuri utilizate și destinate producerii de cultură in-door de cannabis (tuburi, țiple, un fertilizator, recipienți pentru semințe și două grindere), precum și 6.500 de lei. În după-amiaza aceleiași zile, au fost efectuate alte trei percheziții domiciliare la alte două persoane.

„În total, șase persoane au fost conduse la sediul DIICOT – BT Neamț, în vederea continuării cercetărilor. Față de trei, de 20, 24, respectiv 31 de ani, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Față de o tânără de 17 ani, procurorul DIICOT a dispus, la data de 12 decembrie, măsura reținerii pentru 24 de ore, iar pe numele alteia, tot de 17 ani, precum și al unui tânăr de 20 de ani, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În cauză, s-a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

 

 

 



COMENTARII

WORDPRESS: 0