Prima paginăActualitate

Tineri din Horia prinși în flagrant delict de polițiștii romașcani

Tineri din Horia prinși în flagrant delict de polițiștii romașcani

Dimensiune text

 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Conform IPJ Neamț, în urma cercetărilor efectuate în două dosare penale ce vizează infracțiuni de furt calificat, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au organizat, în noaptea de 9 spre 10 mai, o acțiune în urma căreia au fost reținuți doi bărbați, de 27, respectiv 31 de ani, ambii din localitatea Horia. Persoanele în cauză ar fi pătruns în balconul locuinței unui tânăr de 24 de ani, de unde ar fi sustras mai multe obiecte vestimentare în valoare de 600 de lei. De asemenea, în noaptea de 5 spre 6 mai, tinerii ar fi pătruns în boxele imobilelor ce aparțin a doi bărbați de 70, respectiv 72 de ani, din Roman, de unde ar fi sustras diverse bunuri.

„Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat în proporție de 90% de polițiști, fiind restituit persoanelor vătămate. În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbații în cauză, iar în cursul zilei de luni, au fost prezentați instanței de judecată, care a admis măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…) şi, în consecinţă, (…) dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 mai 2020 şi până la data de 9 iunie 2020 inclusiv a inculpatului Șleapcă Lucian Adrian, aflat în stare de reţinere în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Neamţ, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat (n.r. – trei fapte). (…) Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 mai 2020 şi până la data de 9 iunie 2020, inclusiv a inculpatului Gagica Ionuț, aflat în stare de reţinere în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Neamţ, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat (n.r. – trei fapte). (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea dispusă de Judecătoria Roman.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0