Tineri din Hârlău, cercetaţi pentru evaziune fiscală în Neamţ

Tineri din Hârlău, cercetaţi pentru evaziune fiscală în Neamţ

Dimensiune text

 

bani leiOfiţerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice au reţinut, miercuri, trei persoane, pentru evaziune fiscală. În urma cercetărilor efectuate, în baza unei sesizări din oficiu a ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Neamţ, miercuri, 5 octombrie, aceştia au reţinut trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

„Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, toţi din Hârlău, judeţul Iaşi, sunt cercetaţi pentru faptul că, în perioada februarie 2014 – decembrie 2015, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ce au fost folosite în mecanismul evazionist, au ajutat o altă persoană juridică, din judeţul Neamţ, să-şi diminueze obligaţiile de plată faţă de bugetul de stat prin înregistrarea unor cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

Persoanele au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Neamţ. Joi, persoanele au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care a dispus faţă de acestea măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0