Tîlhari duşi la răcoare

Dimensiune text

Trei bărbaţi, pe numele cărora era emis cîte un mandat de arestare, au fost găsiţi de poliţişti şi trimişi la închisoare.

 

În dimineaţa de 31 mai, în jurul orei 7.30, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Roman au acţionat pentru depistarea unei persoane care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. În urma acţiunii, poliţiştii l-au depistat, pe strada Fabricii, din Roman, pe Dumitru Călin, de 42 de ani, din Roman, care poseda un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de patru ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Acesta, în data de 24 decembrie 2010, în jurul orelor 12.00, profitînd de neatenţia unei persoane care se afla la cumpărături într-un magazin din zona Pieţei Centrale din municipiul Roman, i-a sustras din buzunarul exterior al gecii suma de 920 lei şi un card bancar. Imediat după comiterea faptei, suspectul a mers la un bancomat, de unde a extras suma de 400 lei, avînd în vedere că, pe card, păgubitul lipise o bulină avînd codul PIN. Dumitru Călin a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.

În aceeaşi zi, în jurul orei 10.30, poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Roman i-au depistat, în satul Căuşeni, din comuna Boghicea, pe Constantin Mocanu, de 37 de ani, şi pe Ioan Mocanu, de 39 de ani, ambii din satul Todireni, comuna Stăniţa, care posedau, fiecare, cîte un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de doi ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În fapt, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2011, cei doi fraţi au pătruns prin efracţie într-un saivan situat în extravilanul satului Poienile Oancei, comuna Stăniţa, de unde au sustras un viţel, pe care l-au sacrificat. După tranşare, cei doi au abandonat partea din faţă a animalului, iar pulpele din spate, buturile şi muşchii le-au ascuns în podul casei proprii, unde au fost găsite de poliţişti. Persoanele în cauză au fost încarcerate în Penitenciarul Bacău.COMENTARII

WORDPRESS: 0