Prima paginăActualitate

Țigări de contrabandă, descoperite de polițiști la Sagna

Țigări de contrabandă, descoperite de polițiști la Sagna

Dimensiune text

 

 

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sagna s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un magazin din localitate se comercializează țigarete de contrabandă, care nu ar fi fost supuse formalităților vamale românești, de proveniență din țări extracomunitare.

După obținerea mandatelor de percheziție, joi, 29 martie, polițiștii au efectuat percheziții domiciliare la locuința și magazinul persoanelor bănuite, un bărbat de 57 de ani și o femeie de 51 de ani, ambii din Sagna.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat 260 de țigarete de proveniență din Elveția, care nu au fost supuse taxelor vamale românești. De asemenea, au mai fost găsite mai multe recipiente din plastic, în care se aflau circa 16 litri de substanță lichidă incoloră, posibil alcool, care nu prezentau timbre fiscale emise de autoritățile românești. În cauză se continuă cercetările față de cele două persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie să fie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, faptă prevăzută de articolul 270, alineatul 3 din Legea 86/2006. Polițiștii au confiscat marfa în vederea continuării cercetărilor. La aceste activități a participat și câinele specializat în detectarea produselor din tutun, alături de conductorul său”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0