Ţigarete confiscate de poliţişti de la un bărbat din Horia

Ţigarete confiscate de poliţişti de la un bărbat din Horia

Dimensiune text

 

Vineri, 24 ianuarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Dulcești au efectuat o percheziție pe raza localității Horia, la locuința unui bărbat de 49 de ani, informează IPJ Neamț.

Întrucât din investigaţiile desfăşurate de poliţiştii a rezultat faptul că acesta ar fi susceptibil de comiterea infracţiunii de contrabandă, pe numele său a fost emis de către Judecătoria Roman, un mandat de percheziție domiciliară.

În urma descinderilor efectuate la locuința acestuia, polițiștii au descoperit peste 120 de țigarete, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă. Pe parcursul efectuării percheziției, la sediul unei societăți comerciale administrate de bărbatul în cauză, polițiștii au descoperit un aparat de confecționat țigarete, aproximativ 270 de grame de tutun mărunțit, 5 țigarete și peste 190 de filtre. Produsele din tutun și bunurile descoperite au fost ridicate de polițiști, în vederea indisponibilizării. Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

„Polițiștii nemţeni reamintesc cetăţenilor că «deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia» constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi, conform articolului 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0