Țevarii se pregătesc de negocieri

Dimensiune text

Reprezentanții Sindicatului Liber Petrotub se pregătesc de o primă rundă de negocieri cu reprezentanții ArcelorMittal Roman. Liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu spune că așteaptă invitația oficială din partea angajatorilor, pentru a negocia termenii viitorului contract.

 

 

Gheorghe Ciobanu consideră că salariații de la Roman nu vor fi afectați de situația de la ArcelorMittal Galați, unde negocierile au eșuat. Pe 28 ianuarie era programată ultima rundă de negocieri între reprezentanții salariaților și conducerea unității din Galați, dar cele două părți nu au reușit să ajungă la un  rezultat. Dacă reprezentanții salariaților au cerut majorarea salariilor, conducerea unității le-a oferit doar trei bonusuri anuale, condiționate de trecerea pe profit a fabricii. Pentru că discuțiile nu au avut nicio finalitate, la sfârșitul săptămânii trecute, aproximativ 200 de persoane de la fabrica din Galați au inițiat o grevă spontană, dar care nu a afectat activitatea de producție.

Nu cred că ceea ce s-a întâmplat la Galați va afecta fabrica de la Roman. Cei de la Galați au avut, anul trecut, rezultate financiare foarte proaste, ieșind în pierdere, în timp ce noi am obținut profit. Sperăm că acest lucru va conta la negocieri. Așteptăm invitația din partea angajatorului pentru a începe negocieri. Este normal ca oamenii să-și dorească majorarea salariilor și nu bonusuri, pentru că bonus înseamnă acordarea unor bani în plus la salariu, ocazional„, a declarat liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu.COMENTARII

WORDPRESS: 0