Țevarii protestează împotriva prețului energiei

Dimensiune text

Vineri, 31 mai, mai mulți angajați ai ArcelorMittal Roman se vor alătura altor angajați din domeniul metalurgic și vor picheta sediul Guvernului. Este vorba de 15 membri ai Sindicatului Liber Petrotub, în frunte cu liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că prețul energiei electrice a crescut, lucru din cauza căruia și-ar putea pierde locurile de muncă.

 

 

Ei spun că adăugarea la factura pentru energia electrică a taxei de cogenerare și certificate verzi va mări considerabil factura giganților industriali, cum este ArcelorMittal, care ar putea fi nevoit să-și închidă porțile, iar angajații să-și piardă locul de muncă.

Gheorghe Ciobanu lider sindicat ArcelorMittal„Vom picheta sediul Guvernului, atât în calitate de angajați, cât și în calitate de consumatori. Nu suntem de acord cu noile taxe de cogenerare și certificate verzi, pentru că măresc prea mult factura la energie. Din păcate, lumea nu este informată cu privire la aceste noi taxe. România și alte țări europene s-au angajat ca, până în anul 2020, să atingă un nivel de 24% de energie verde. În 2013 suntem deja la 23%, spre deosebire de alte țări, care au procente mult mai mici. Nu ni se pare corect să plătim o taxă pentru companiile care produc energie verde, apoi să cumpărăm energie de la aceste companii. Impactul acestor taxe în domeniul metalurgic ar putea fi devastator. ArcelorMittal și-ar putea închide porțile, iar noi ne-am pierde locurile de muncă, pentru că statul nu oferă niciun sprijin investitorilor mari”, a declarat Gheorghe Ciobanu (foto dreapta), lider de sindicat pus în situația inedită, dar disperată, de a susține cauza patronatului pentru a-i apăra pe salariați de amenințarea pierderii locurilor de muncă.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • EMI 7 ani

    Gheorghe Ciobanu marele sindicalist sa sa duca la pensie si sa lase angajatii in pace . Nu a facut nimic pentru cei care muncncesc in aceasta fabrica. Este expirat . Sa lase locul lui celor tineri.