Teribilism plătit cu închisoare

Dimensiune text

Un şofer care a dat de furcă poliţiştilor rutieri a fost condamnat la închisoare.

Luni dimineaţă, la sediul Poliţiei municipiului Roman s-a prezentat Marius G., de 33 ani, din Roman, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Judecătoria Roman, fiind condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat şi sustragerea conducătorului auto de a se supune recoltării probelor biologice.

În fapt, în noaptea de 25 spre 26 august 2012, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman patrula pe strada Gloriei, din Roman, şi a văzut cum un conducător auto a pierdut controlul volanului autoturismului, pe un segment de drum în curbă la stînga, şi a intrat în coliziune cu trei autoturisme parcate regulamentar.
După producerea accidentului, autoturismul implicat în accident şi-a continuat deplasarea, conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, iar oamenii legii l-au urmărit prin oraş, cu sirena şi cu girofarul în funcţiune.

Șoferul a fost urmărit pe mai multe străzi şi a trecut cu viteză prin toate intersecţiile. Unul dintre poliţiştii care l-au urmărit pe bărbat a spus că, dacă nu ar fi fost o oră târzie, acesta ar fi făcut şi alte victime. Urmărirea că în filme s-a terminat cînd conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi s-a oprit cu autoturismul într-un gard de pe strada Vasile Lupu, lîngă blocurile ANL.

În urma cercetărilor efectuate atunci, poliţiştii au stabilit identitatea şoferului, dar şi concentraţia de 1,76mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Roman, autorul a refuzat recoltarea probelor biologice.

Marius G. îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Bacău.COMENTARII

WORDPRESS: 0