Prima paginăActualitate

Terase sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Terase sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Dimensiune text

 

Timp de trei zile, polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, informează IPJ Neamț.

În perioada 26 – 28 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, au acționat, în sistem integrat, pe raza județului Neamț, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară dispuse pe perioada stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii noul tip de coronavirus.

Pe parcursul acțiunii derulate, au fost efectuate controale de specialitate pentru verificarea respectării normelor legale impuse la peste 250 de unități economice – terase, baruri în aer liber, activități în general unde este semnalată prezența unui public numeros. În acest context, polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale unor societăți economice care nu au respectat prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate șase sancțiuni conform OUG nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, s-au aplicat nouă sancțiuni conform Legii 61/1991, precum și alte nouă sancțiuni contravenționale pentru diverse alte nereguli. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 42.200 de lei.

Acțiunea s-a desfășurat în acest weekend la nivel național, la care au luat parte peste 3.200 de polițiști. Au fost verificate 4.139 de societăți comerciale, iar în cazul a 73 de unități economice s-a constatat că nu au fost respectate măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, articolul 5 (3), respectiv Anexa nr. 3 la HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0