Prima paginăActualitate

Terasă sancționată pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu COVID-19

Terasă sancționată pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu COVID-19

Dimensiune text

 

Duminică, 5 iulie, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 40 de restaurante, terase, fastfood-uri  și societăți comerciale, informează IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 5 iulie, peste 150 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și Autorității Rutiere Române au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 40 de societăți comerciale, la două dintre acestea fiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus.

„În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, două sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991 și două sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 6.000 de lei. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese”, au declarat reprezentanții IPJ Neamț.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, în valoare de peste 18.000 de lei. În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0