Prima paginăEducatie

Tentativele de fraudă la BAC sînt urmărite pe camere

Dimensiune text

Comisia județeană de bacalaureat a solicitat urmărirea înregistrărilor din unele săli de examen. Vor fi verificate lucrările elevilor care au avut o atitudine suspectă. Profesorii supraveghetori sînt obligați să stea în picioare.

 

Multe dintre înregistrările făcute de camerele de supraveghere din primele două zile ale examenului de bacalaureat au fost urmărite deja de membrii Comisiei județene de examen. Au fost verificate înregistrări din toate centrele de examen, sălile din care s-au urmărit imaginile fiind alese atît prin sondaj, cît și în urma apariției unor suspiciuni. „Atît membrii comisiei județene de examen, cît și observatorii delegați din partea Ministerului Educației și din partea Corpului de experți de pe lîngă cabinetul ministrului Educației verifică în timpul probelor centrele de examen. Aceștia au dreptul să ceară verificarea înregistrărilor în cazul în care au suspiciuni asupra atmosferei dintr-o sală de examen sau asupra atitudinii unui candidat. De altfel, doi din cei cinci candidați eliminați la proba de matematică au fost depistați cu fițuici de către expertul din corpul de control„, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu.

Acesta a spus că reacțiile rapide ale candidaților la intrarea comisiei în sală sau o foaie de hîrtie care stă pe colțul băncii pot reprezenta motive suficiente pentru verificarea înregistrărilor sau pentru verificarea candidaților.

 

Fără scaune în centrele de examen

 

Atît timp cît durează probele de examen, profesorii supraveghetori sînt obligați să stea în picioare, pentru a putea urmări ce se întîmplă în sală. Măsura nu este nouă, însă, pentru a fi siguri că supraveghetorii nu vor fi tentați să se odihnească, în unele centre de examen scaunele lipsesc cu desăvîrșire. „Nu cred că este o corvoadă foarte mare faptul că stai două sau trei ore în picioare. De altfel, nu văd cum ar putea fi supravegheați candidații în condițiile în care supraveghetorii stau pe scaun„, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • cadru didactic 8 ani

  De pe scaunul de Inspector stim ca e confortabil sa ti dai cu parerea , DAR CAND ERA LA CATEDRA STATEA IN PICIOARE ?

  Poate doamna fosta inspector varlan va sti daca e bine sa stai in picioare , ea nu prea are rabdare dar va avea multa de acuma .

 • emi 8 ani

  Marele „competent”,V.Munteanu, nu a disparut din peisaj?

 • cadru didactic 8 ani

  Probabil va pleca dupa ce a plecat si distinsa doamna Virlan , va placa sa mai vada si cum este la catedra, ca doamna varlan nu prea are rabdare sa vedem ce ,,olimpici ,, va aduce anul scolar care vine , cu eseuri despre ce a facut ea CORECT cand a fost inspector general